Contribució a la seguretat alimentària a través del processament de fruites i vegetals en fàbriques semiartesanals de conserves

Localització

Guantánamo (Cuba).

Descripció

L’activitat econòmica predominant en les diverses comunitats de la província de Guantánamo és l’agricultura, sobretot d’arbres fruiters. Uns tipus de fruita són recollits per empreses estatals per a la seva industrialització i comercialització. La resta es destina al consum comunitari o es perd perquè la capacitat d’envasament és molt limitada, ja que les instal·lacions artesanes compten amb unes condicions productives mínimes: es treballa de forma artesanal, amb eines manuals i amb envasos poc adequats per a la conservació de la fruita. Aquest fet fa que sigui necessari buscar la tecnologia que permeti aprofitar la resta de fruita que actualment es perd.

Objectius

Incrementar la capacitat productiva dels centres d’envasament de les diferents comunitats a través de la millora de les instal·lacions existents així com també la creació de nous llocs treball que es destinaran majoritàriament a dones. Així, es pretén incrementar en quantitat i qualitat la producció de conserves de fruites i vegetals aprofitant al màxim la fruita produïda i assegurant, a més, la seva presència i qualitat durant tot l’any de manera que es garanteixi  la millora de l’alimentació de la població.

Població beneficiària

Productors de fruites i vegetals de la província de Guantánamo.

Contrapart local

Empresa Provincial Industria Alimentaria.

Col·laboradors

Pla de Desenvolupament Humà Local (PDHL) de Nacions Unides, Consell d’Administració de la Província de Guantánamo i micro empreses artesanes.

Situació actual

Pendent de finançament.

Esta entrada fue publicada en PROJECTES FUTURS y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.