Taller de ceràmica al centre Che Guevara de Cuba

Localitzacio

L’Havana (Cuba).

Descripció

En col·laboració amb la contrapart local i la comunitat beneficiària, es realitzà un diagnòstic de les necessitats de la zona. Les principals conclusions van ser: 1) que hi ha greus mancances pel que fa a l’oferta d’activitats de lleure i oci extraescolars i 2) que una de les preocupacions principals de la població és l’accés al mercat de treball. En la discussió de les alternatives d’intervenció, es constatà la relació entre les dues problemàtiques detectades. Per això, s’establí que la creació d’una aula-taller podia ser una bona opció per pal·liar les deficiències detectades, ja que permetia proporcionar al municipi una activitat extraescolar alhora que es facilitava formació complementària, útil per a la inserció al mercat laboral dels participants.

Objectius

El projecte té com a finalitat immediata la creació d’una aula-taller de ceràmica. L’actuació preveu la formació de capacitadors en tractament i modelatge de la ceràmica per part del ceramista Pep Madrenas de l’Escola d’Arts i Oficis de Vic, que viatjarà a Cuba en dues ocasions per dur a terme el curs de formació. Una vegada adquirits els coneixements necessaris, seran aquestes persones les que duran a terme els tallers de l’aula de ceràmica on assistiran els beneficiaris de la intervenció. A més, el projecte també preveu aportar l’equipament necessari perquè pugui realitzar-se l’activitat.

D’aquesta manera, l’actuació pretén dinamitzar el barri potenciant la coneixença mútua dels seus habitants, potenciar el desenvolupament personal i l’autoestima dels participants i fomentar la conservació i la utilització de tècniques tradicionals i artesanes pròpies de la zona, així com l’elaboració de productes típics culturalment rellevants. A més, l’activitat proporcionarà als beneficiaris una sèrie de coneixements i habilitats en l’art de la ceràmica que poden resultar d’utilitat en el procés d’inserció al món laboral.

Població beneficiària

Els nens i nenes del barri, tot i que l’activitat està oberta a la resta de població.

Contrapart local

Centro de Estudios Che Guevara.

Col·laboradors

Senyor Pep Madrenas.

Situació actual

Pendent de finançament.

Esta entrada fue publicada en PROJECTES FUTURS y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.