Ruta del cacao y el chocolate de Baracoa – Cuba

Localització

Municipi de Baracoa

Objectius

Els objectius de la ruta són contribuir al coneixement i desenvolupament de la producció de cacau a Cuba i al desenvolupament sostenible del municipi de Baracoa, donant a conèixer la geografia, la història, la gent i la diversitat cultural, com a eina per millorar les seves condicions de vida.

Amb aquesta finalitat, el 2003-2004,  Kabk’uh, juntament amb el CETT (Centre d’ Estudis Tècnics i Turistics) de la Universitat de Barcelona i l’agència de viatges Cubaautrement van crear el projecte sobre una proposta desenvolupada per l’Estación Experimental del Cacao, el Museo Matachín de Baracoa i el Pla de Desenvolupament Humà Local de les Nacions Unides a Guantanamo.

Per Kabk’uh, Baracoa reunia les característiques adequades per fer una Ruta Turística del Cacau i la Xocolata; el municipi n’era productor, hi havia la fàbrica que transformava el fruit, fabricava la xocolata, aconseguint que fos un dels seus productes més populars i arrelats en les celebracions socials i molt apreciat pels visitants. Gaudia d’un entorn geogràfic privilegiat i la seva història era plena d’esdeveniments; des dels seus primers pobladors, els tains, dels quals encara hi ha descendents, fins a les migracions de la península Ibèrica o africanes, de francesos que van fugir de la revolució d’Haití, els àrabs i els xinesos que van arribar a Cuba per construir el ferrocarril i la presència dominant de les barreges la població criolla.

El mateix any 2003, Joan Puigdollers i Raül Capdevila van escriure el guió de rodatge i un equip format per Raül Capdevila i Llorenç Torrades van viatjar a Baracoa per realitzar el documental. I el maig de 2004, el president de Kabk’uh va fer entrega del documental al Consell Popular de Baracoa, com a mitjà per a la promoció i difusió de la “Ruta Cultural del Cacao y del Chocolate de Baracoa”.

Població beneficiària

El municipi de Baracoa i la seva població, la Estació Experimental. Fuerte Matachin.

Contrapart

Estación Experimental del Cacao, el Museo Matachín de Baracoa i el Pla de Desenvolupament Humà Local de les Nacions Unides a Guantanamo (PDHL.

Col·laboradors

CETT (Centre d’ Estudis Tècnics i Turistics) de la Universitat de Barcelona i l’agència de viatges Cubaautrement

Finançament

Fundació Kabk’uh.

 

Esta entrada fue publicada en PROJECTES REALITZATS y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.