Recuperació del cacau Real de Xoconuzco

Localització

Tapachula (Xoconuzco, Chiapas, Mèxic).

Objectius

El projecte es va executar al 2005 i, va consistir en recuperar la producció de “Cacao Real”, estimular les formes tradicionals del cultiu, donar-lo a conèixer als amants de la xocolata, per la seva qualitat organolèptica, presentar-lo als salons i fires especialitzats i, com a conseqüència, millorar els beneficis econòmics dels camperols. Es van realitzar tallers teòrics i pràctics per capacitar els camperols en tota la cadena del cultiu i benefici, augmentant el valor en cada fase de cultiu. Al mateix temps, es va potenciar la recerca de mercats alternatius al mercat local,com a cacau d’alta qualitat. Es tractava també de recuperar el patrimoni històric i organolèptic del “Cacao Real”, que havia estat considerat el millor cacau del món. Aquest ha estat presentat, a través de la Fundació, al Salon du Chocolat de París des del 2006.

Població beneficiària

Productors de cacau de la varietat Cacao Real que utilitzen mètodes tradicionals de cultiu.

Contrapart local

Centro de Agroecología San Francisco de Asís (CASFA), dins de la Red Maya de Organizaciones Orgánicas.

Col·laboradors

Institut d’Estudis Superiors de l’Art i Universitat de la Xocolata de París (Sra. Valentine Tibère).

Patrocinadors

Nederland S.A. i Chocovic S.A.

Finançament

CASFA i Fundació Kabk’uh.

Esta entrada fue publicada en PROJECTES REALITZATS y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.