Recuperació de cacau autòcton a Nicaragua

Localització

Rancho Grande (Matagalpa) i Waslala (Atlàntic Nord), a Nicaragua.

Objectius

El projecte s’executa entre el 2008 i el 2010, i té com a objectiu principal formar als productors de cacau per tal d’aconseguir la conservació del patrimoni ecològic de la zona i la millora de la situació socioeconòmica dels beneficiaris a partir de la potenciació del cultiu del cacau autòcton. A més, també es pretén fomentar el cooperativisme entre els camperols. Les activitats proposades es basen en la formació, tant teòrica com pràctica, a través de tallers de capacitació amb la finalitat de dotar als beneficiaris de coneixements que els permetin augmentar, a cada fase del cultiu, el valor afegit del producte. D’aquesta manetra es pretén promocionar i enfortir les capacitats productives i comercials dels beneficiaris amb la finalitat de contribuir a un desenvolupament humà sostenible, tant en relació amb el respecte al medi ambient com a la viabilitat de les activitats posades en pràctica més enllà de l’actuació. Es pretén també ampliar les oportunitats d’ocupació de la població, reduint l’èxode dels joves que busquen feina cap a les ciutats, i protegir la riquesa natural i cultural de la zona.

Població beneficiària

Camperols productors de cacau autòcton associats a la cooperativa agrícola.

Contrapart local

Asociación de Trabajadores del Campo (ATC).

Finançament

Agencia Catalana de Cooperació i Desenvolupament (ACCD).

Esta entrada fue publicada en PROJECTES REALITZATS y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.