Localització i identificació de cacau crioll autòcton a la zona de Río Coco ( Nicaragua)

Localització

Río Coco (Nicaragua).

Objectius

El projecte es va executar al 2010 i, vol ser una ampliació del projecte inicial a l’any 2008 a Nicaragua gràcies al recolzament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Durant aquesta etapa, els mesos de juny i juliol 2010, s’organitzà una expedició per tal d’identificar i marcar els arbres de cacau crioll a la zona de Río Coco. Durant l’expedició l’Enginyer Eusebio Chevarría i Simeón Rocha  varen  aconseguir localitzar 265 arbres de cacau crioll. També, es van aprofitar el viatge per conèixer a fons l’entorn en el què creix i viu el cacau crioll i veure de més a prop els productors que viuen en les comunitats de la zona. Es van poder recollir diverses mostres de cacau silvestre. El següent pas fora analitzar les mostres genèticament per assegurar la seva autenticitat i procedir així al trasllat d’esqueixos per nodrir al viver que ha de generar les plantes de cacau autòcton. Aquest viver permetrà la sostenibilitat del projecte a llarg plaç i pot també esdevenir una nova font d’ingressos de la venda de l’excedent de plantes criolls. 

Població beneficiària

45 productors/es de cacau i  les seves respectives famílies de Waslala i Rancho Grande

Contrapart local

ONGD Pro Mundo Humano

Patrocinadors

Nederland S.A. i Chocovic S.A.

Finançament

Ajuntament de Vic a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Esta entrada fue publicada en PROJECTES REALITZATS y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.