Conclusió per la millora de la situació socioeconòmica dels habitants de Rancho Grande, departament de Matagalpa, y Waslala, Regió Autònoma de l’Atlàntic Nord a través de la recuperació i enfortiment de cacau crioll autòcton i de les capacitat productives del cacau i derivats tals com la xocolata artesana ( Nicaragua)

Localització

Rancho Grande (Matagalpa) i Waslala (Atlàntic Nord), a Nicaragua.

Objectius

El projecte s’executa el 2010 i 2011, i té com a objectiu la continuació i conclusió del treball realitzat dins la convocatòria del 2008 per tal de millorar de la situació socioeconòmica dels beneficiaris a partir de la potenciació del cultiu del cacau autòcton nicaragüenc . 

La continuïtat del projecte en els mateixos municipis proposa un conjunt d’accions pel bon estat de les parcel·les de cacau autòcton i les bones pràctiques de fermentació i assecat i comerç.

El projecte té previst un estímul a l’ incorporació de la dona en aquesta fase per mitjà de la formació i capacitació en l’ elaboració de xocolata artesana i derivats. Per lo qual es preveuen la formació de monitors/es y cursos demostratius sobre comerç del cacau, qualitat i bones pràctiques.

Els cursos responen a la recerca d’alternatives productives que contribueixin a l’assoliment de l’objectiu principal desenvolupament de l’activitat del municipi i per tant a la millora de la situació socioeconòmica dels/de les beneficiaris/es.

En aquest sentit la Fundació preveu presentar “el cacau de Nicaragua” a la fira internacional el “Salon du Chocolat de París”.

Incidint en la sensibilització i difusió es proposa una exposició itinerant per Catalunya per tal de difondre la tasca feta per la Fundació amb l’ajuda de col·laboradors tals com l’ACCD.

Per últim, es vol estrènyer el lligam entre els dos municipis invertint en el sistema de comunicació creant una xarxa telemàtica oberta de baix cost (wifi) a la dues zones de treball. 

Població beneficiària

Els/les beneficiaris/es han estat 45 famílies de camperols dels municipis de Rancho Grande i Waslala.

Contrapart local

Instituto Agropecuario de Waslala (INAWAS)

Finançament

Agencia Catalana de Cooperació i Desenvolupament (ACCD).

Esta entrada fue publicada en PROJECTES REALITZATS y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.