Anàlisis genètic de les mostres de fulles de cacau de la zona de Río Coco (Nicaragua) per l’ampliació del projecte

Localització

Rancho Grande (Matagalpa) i Waslala (Atlàntic Nord), a Nicaragua.

Objectius

La proposta pretén continuar amb el projecte iniciat al 2008 gràcies al recolzament de l’Agència Catalana de Cooperació a Nicaragua.  El projecte vol augmentar les possibilitats de millora socioeconòmica dels productors al mateix temps de preservar el patrimoni ecològic i cultural de la zona gràcies a la promoció de la planta de cacau crioll com a producte autòcton de qualitat, capaç d’aportar un major valor afegit.

L’interès rau en analitzar genèticament  les mostres agafades durant la localització dels arbres de cacau autòcton crioll identificats durant l’expedició que varen realitzar dos experts aventurers durant el mes de juny i juliol del 2010 a Río Coco. D’aquesta manera assegurarem l’autenticitat de la mostres.

Kab k’uh amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, liderada per Marc Valls del departament de Genètica de la Facultat de Biologia de la UB  entrega les mostres el 23 de novembre del 2010. Així comença el procés per determinar i valorar les mostres.

Població beneficiària

45 productors/es de cacau i les seves famílies de Waslala i Rancho Grande

Contrapart local

Pro Mundo Humano

Col·laboració

Departament de Genètica. Facultat de Biologia

Dr. Dapen Zhang

Finançament

Ajuntament de Sitges

Esta entrada fue publicada en PROJECTES REALITZATS y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.