Què volem

Objectius

Des de Kabk’uh treballem per:

- Organitzar activitats de suport i formació per fomentar la producció autòctona d’aliments i la continuïtat de les pautes culturals alimentàries.

- Elaborar estudis que permetin planificar la recuperació de cultius autòctons aportant un major valor afegit a les collites i conservant el patrimoni ecològic.

- Fomentar l’economia social en el camp de l’alimentació, potenciant l’autoorganització i les cooperatives agrícoles i afavorint la incorporació al sector dels grups més desafavorits.

- Promoure la formació professional en el camp de l’alimentació, fomentant la creació d’escoles professionals que facilitin la inserció laboral dels joves i les dones.

- Dotar als ciutadans i ciutadanes de capacitats per afrontar el seu futur, com un procés mitjançant el qual les persones enforteixen les seves capacitats, confiança, visió i protagonisme com a grup social per impulsar canvis positius de les situacions que viuen.

Crear valor en la cadena del cacau i la xocolata

Kabk’uh, amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de diferents comunitats productores de cacau, ha desenvolupat un programa de treball per incorporar millores en cada fase del seu cultiu i posterior benefici (fermentació i assecat), així com la recuperació genètica dels cacaus autòctons.

La formació i la capacitació dels productors i productores, lligades al  treball, permeten crear vincles associatius que avancin cap a l’autoorganització i l’associació.

L’assessorament de Kabk’uh en comerç internacional i l’acompanyament d’aquests productors associats a fires i congressos ha permès als beneficiaris obtenir un valor superior del seu producte en totes les fases productives i comercials. (Vegeu, per exemple, el Salon du Chocolat de París).

L’aportació de coneixements, mitjançant tallers, en la transformació del cacau i la fabricació de xocolata i la creació de escoles de xocolateria..

Seguretat i sobirania alimentàries

Kabk’uh es compromet a tenir present en tots els seus projectes la recomanació que proposa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), en la Cimera Mundial de 1996 i els Objectius del Mil·lenni:

“La seguretat alimentària a nivell d’individu, llar, nació i global s’ aconsegueix quan totes les persones, en tot moment, tenen accés físic i econòmic a suficient aliment, segur i nutritiu, per satisfer les seves necessitats alimentàries i les seves preferències, amb l’objectiu de portar una vida activa i sana.”

Kabk’uh s’adhereix a la defensa de la sobirania alimentària com el dret dels pobles a determinar les polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten: a tenir dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-se de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics, a protegir i a regular la producció i el comerç agrícola interior amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament sostenible, augmentar la productivitat, garantir un nivell de vida equitatiu a la població i garantir l’abastament d’aliments.

Les iniciatives es dirigeixen a donar suport a l’alimentació i a la seguretat alimentària i nutricional de famílies i poblacions vulnerables en àrees rurals i periurbanes que es veuen afectades per la recurrència de la pobresa i per fenòmens climatològics.

Investigació, assessoria, formació, fires i congressos

Aquestes activitats estan pensades perquè beneficiïn els nostres destinataris i per reforçar els projectes de cooperació que es troben en fase d’execució, acoblant-los als objectius d’empoderament dins el sector en tota la cadena de valor.

Un altre objectiu és donar a conèixer el nostre treball i sensibilitzar les persones per un comerç just i una alimentació saludable i responsable.

Les assessories i la formació presencial des del començament i on line, que tot just comença, són adequades donada la necessitat que tenen els nostres beneficiaris d’anar desenvolupant les seves capacitats i adequar-se al nivell dels països desenvolupats.

La participació en congressos i fires ens permet establir vincles comercials entre els productors de cacau beneficiaris dels projectes i els fabricants de xocolata artesana i de qualitat. Alhora que Kabk’uh dóna a conèixer i difon les seves activitats, d’acord amb els seus objectius.

Kabk’uh acompanya els productors de cacau associats i d’altres aliments, donant-los formació i mitjans en tècniques i assessorament en comerç exterior.


Los comentarios están cerrados.